Naslovnica
18.1.2018.

Doktori

Doktori odgovaraju:

Hashimotov tireoiditis

 

Doktori

Najnovije

Slika
"Prehlada ili gripa-simptomi i liječenje"

Pozivamo vas na predavanja "Prehlada ili gripa-simptomi i liječenje" koje će se održati 29.01. /pon/ u 19h u MZ Medveščak... Više...
Slika
Svjetski dan AIDS-a 2017.

Povodom Svjetskog dana AIDS-a koji se obilježava 1. prosinca, u studenom su započele javnozdravstvene kampanje  "Nauči,... Više...
Slika
Noć kazališta 2017.

Manifestacija Noć kazališta, pokrenuta u Narodnom sveučilištu Dubrava, doživjet će 2017. godine svoje deveto ostvarenje... Više...
Slika
Dani Marije Jurić Zagorke 2017.

Manifestacija Dani Marije Jurić Zagorke održava se 11. put, u godini u kojoj obilježavamo 60. godina od smrti najčitanije... Više...
Slika
Predavanje "Prehrana sukladna krvnoj grupi"

Pozivamo vas na predavanje "Prehrana sukladna krvnoj grupi" u organizaciji Udruge Medikus koji će se održati 30.10.... Više...
Slika
Znakovi upale mjehura i bubrega

Ako ste ikada osjetili tupu bol u gornjem dijelu leđa, zasigurno ste se zapitali imate li problema s bubrezima. Simptomi... Više...
Slika
Pčelari s invaliditetom priznati u Sloveniji

Pčela je jedini kukac koji proizvodi hranu za ljude odnosno med, zovu ih i anđelima poljoprivrede, mogu razlikovati stotine... Više...
Slika
Akcija "I ja hoću igru"

Pozivamo vas u srijedu, 20. rujna 2017. godine u 8 sati u dječji park iza Boćarskog doma (Prisavlje 2, Zagreb). U tom trenutku... Više...

Indeks tjelesne mase

Height

Weight



Nutrition Calorie Counter

Prijatelji

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home Gastro
Gastro
Batat izvor zdravlja i energije PDF Ispis E-mail
Gastro
Autor Ana Badrić   
Utorak, 06 Prosinac 2011 09:24

batatIako u Hrvatskoj nepravedno zanemaren, batat diljem svijeta opravdano svrstavaju među najzdravije povrće. Ta visokovrijedna namirnica osigurati će vam velik dio svakodnevnih prehrambenih potreba jer sadrži obilje ugljikohidrata, vitamin i minerala, a posebno je cijenjen među sportašima i dijabetičarima.

-->
 
Lažna ili stvarna hrana? PDF Ispis E-mail
Gastro
Utorak, 29 Studeni 2011 17:18

mesoRazočarani ste jer nigdje više ne možete pronaći svoj omiljeni prehrambeni proizvod, sir, šunku ili hrenovke? Možda biste trebali biti sretni zbog toga, jer postoji mogućnost da proizvod nije povučen zbog neisplativosti, već stoga što je riječ o "prehrambenom falsifikatu". U natjecanju sa konkurencijom, prehrambena industrija stavlja financijski profit ispred dobrobiti potrošača.

-->
 
Med protiv prehlade PDF Ispis E-mail
Gastro
Petak, 18 Studeni 2011 16:27

medMed je sladak, gust i viskozan proizvod specifičnog okusa i mirisa izuzetno djelotvoran u hladne, zimske dane s učestalim prehladama. Za staklenkom medom se posezalo u slučaju bolesti i kada je trebalo zadovoljiti potrebu za slatkim. Med proizvode pčele iz nektara ili drugih slatkih biljnih sokova te im dodaju vlastite specifične tvari pa ga odlažu u saće da sazori. To je namirnica od davnina poznata čovjeku, vrlo cijenjena zbog njegove hranjive vrijednosti.

-->
 
Pripremite organizam za zimu PDF Ispis E-mail
Gastro
Autor UPPT.hr   
Petak, 11 Studeni 2011 11:30

medMjesec studeni je nas podsjeća na nadolazeću zimu, kada naše tijelo pripremamo za zimske dane, kada se naše tjelesne aktivnosti smanjuju, a većina namirnica koje koristimo nešto su siromašnije vitaminima i mineralima, ali zato su bogatije kalorijama koje nam daju toplinu. 

-->
 
Kupinovo vino PDF Ispis E-mail
Gastro
Petak, 30 Rujan 2011 08:21

vinoKupina je grm koji naraste 1-2 m visoko. Grane su joj duge, tanke, savinute i bodljikave. Cvjetaju između svibnja i srpnja, a sazrijevaju od kolovoza do listopada. Kupina raste kao samonikla biljka uz šume i oranice. Samonikle kupine od vrtnih su manje, ali slađe i imaju nešto drukčiju aromu i okus. Mladi zeleni listovi i cvjetni vrhovi kupine beru se u lipnju i srpnju, ali samo s vrhova stabljike i po suhom vremenu. Zreli plodovi kupine beru se u kolovozu i rujnu i od njih se dobiva ljekovito kupinovo vino.

-->
 
Škola kuhanja Udruge UPPT PDF Ispis E-mail
Gastro
Petak, 30 Rujan 2011 07:40

upptSvi koji ne znate kuhati, a htjeli bi znati kako kuhati pravilno, zdravo i dobro pozivamo Vas u Školu kuhanja Udruge za prevenciju prekomjerne težine. Tri i pol mjeseca imati ćete vremena za svladavanje svih modula i ciljanih savjeta u odnosu na zdravlje, debljinu, a kasnije možete postati i edukator, jer ćete dobiti diplome o završenoj Školi kuhanja. Plan aktivnosti: u listopadu počinju radionice kuhanja dinamikom 2 subote mjesečno, do kraja ove godine, a polaznicima će, nakon završene škole, biti uručene diplome!  Info telefon 091/3739-042.

-->
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 17
Copyright © 2018 Medikus - Medicinski magazin. Sva prava pridržana.