Naslovnica
26.9.2018.

Doktori

Doktori odgovaraju:

Bolne mestruacije

 

Doktori

Najnovije

Slika
Terry Fox 2018.

U Zagrebu će se i ove godine, i to jubilarni 15. puta, održati humanitarna akcija Terry Fox Run, čija je svrha podizanje... Više...
Slika
Predavanje "Antibakterijsko i antiseptičko djelovanje propolisa"

Pozivamo vas na predavanje "Antibakterijsko i antiseptično djelovanje propolisa" mr. Jadranke Lukete Marković, apiterapeutkinje... Više...
Slika
Festival svjetske književnosti

Šesti po redu Festival svjetske književnosti održat će se od 2. do 8. rujna u Zagrebu (u Knjižnici Bogdan Ogrizović) i... Više...
Slika
Biciklijada "Mali Pariz-Dakar"

Biciklijada "Mali Pariz – Klakar" se održava u Slavonskom Brodu i ove godine, već tradicionalni 9. puta. Biciklijada će se... Više...
Slika
Škola bez muke

Početak vrtića i školske godine nosi svoja uzbuđenja i obaveze, a kako bi djeci i sebi olakšali početak dana, donosimo... Više...
Slika
"Tekstil nije otpad"

U srijedu, 5.9.2018. od 11 do 13h, u prostoru Udruge za kreativni socijalni rad, Lopatinečka ulica 17, Zagreb, održat će se... Više...
Slika
Masline za muškost

Erektilna disfunkcija pogađa oko 52% muškaraca između četrdesete i sedamdesete godine života, a otkad se lijekovi za mušku... Više...
Slika
Hanžekovićev memorijal 2018.

Memorijal Borisa Hanžekovića, našeg omiljenog "Hanžeka", održat će se u utorak 4. rujna 2018. na stadionu AK Mladost.... Više...

Indeks tjelesne mase

Height

Weight



Nutrition Calorie Counter

Prijatelji

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home Gastro
Gastro
Zdrave i nezdrave grickalice PDF Ispis E-mail
Gastro
Autor Mirela Vidović, UPPT.hr   
Četvrtak, 02 Veljača 2017 15:28

cipiPoznato je da su grickalice poput čipsa u kategoriji nezdrave i nepoželjne hrane, ali nova studija otkriva i puno gore stvari o njima. Onaj tko ima naviku redovno jesti slane grickalice pržene u ulju i prepune nepoželjnih dodataka riskira puno više od pretilosti ili bolesti srca. Nova studija kaže kako su takve grickalice opasne za nerođenu djecu, hiperaktivnost kod djece i potencijalni karcinom kod odraslih. Jedna je anketa pokazala da trećina malenih Britanaca čips i slične grickalice jede svaki dan što je opasno za njihov razvoj i zdravlje.

 

 

-->
 
Pravilna prehrana u multiploj sklerozi PDF Ispis E-mail
Gastro
Četvrtak, 24 Ožujak 2016 10:39

secerKao i kod drugih obolijenja, tako je i kod multiple skleroze vrlo važno što jedemo. Neurolozi i nutricionisti složni su kako postoje namirnice koje se kod MS nikako ne bi trebale konzumirati ili se njihov unos mora smanjiti. Iako ne postoji posebna dijeta za osobe koje pate od multiple skleroze (MS), zdrava prehrana koja uključuje svježe voće i povrće može povećati razmak do pogoršanja kliničke slike.

 

-->
 
Heljda-voće, a ne žitarica PDF Ispis E-mail
Gastro
Srijeda, 24 Veljača 2016 06:46

heljdaBrojni su nazivi za vrijednu, ali pomalo zaboravljenu drevnu žitaricu heljdu. Zovemo je još i hajda, hajdina, ajda, eljda ili jelda. Heljda zapravo nije prava žitarica, već je voćna sjemenka u rodu s rabarbarom, ali se najčešće razmatra kao žitarica i pogodna je za ishranu osoba sa celijakijom.To je planinska jednogodišnja biljka koja uspijeva na području preko tisuću metara nadmorske visine.

 

-->
 
Fleksiterijanstvo - fleksibilno vegetarijanstvo PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 07 Svibanj 2015 07:28

fleksiterijanstvoFleksitarijanstvo je kovanica dviju riječi: fleksibilno i vegetarijanstvo. Termin je nastao prije više od desetljeća označavajući osobe koje se većinu vremena hrane po vegetarijanskim načelima, no povremeno posegnu za mesom bilo iz socijalnih i kulturnih razloga ili pak zbog zadovoljavanja nutritivnih potreba. Budući da je fleksibilnost u samom temelju fleksitarijanstva, nije strogo definirano koliko puta tjedno su dozvoljeni izleti u vidu mesa, bitno je samo da je prehrana većinom temeljena na biljnim namirnicama, a da meso čini prilog.

 

-->
 
Jogurt dnevno ublažava depresiju PDF Ispis E-mail
Gastro
Autor Hina   
Petak, 24 Travanj 2015 07:57

jogurtRedovita konzumacija probiotika može imati značajan utjecaj na raspoloženje i ublažiti depresiju, pokazalo je nova nizozemska studija. Znanstvenici sa Sveučilišta u Liedenu u Nizozemskoj otkrili su da ljudi koji uzimaju probiotike imaju manju vjerojatnost da će patiti od mračnih raspoloženja, pišu nizozemski mediji.

 

-->
 
Doručak-dobar marketing? PDF Ispis E-mail
Gastro
Ponedjeljak, 20 Travanj 2015 08:33

cornflakesJesti za doručak, ručak i večeru može biti štetno za naše zdravlje. Tako barem tvrdi Abigail Carroll, povjesničarka i autorica knjige: "Three Squares: The Invention of the American Meal" napominjući da ne postoje dokazi koji idu u prilog da su nam potrebna tri obroka kako bismo zadovoljili dnevne potrebe za energijom, a post i preskakanje obroka može biti zdravije za naš organizam, piše Daily Mail.

 

 

-->
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 17
Copyright © 2018 Medikus - Medicinski magazin. Sva prava pridržana.