Naslovnica
18.10.2017.

Doktori

Doktori odgovaraju:

Zeolit i artritis

 

Doktori

Najnovije

Slika
Akcija "I ja hoću igru"

Pozivamo vas u srijedu, 20. rujna 2017. godine u 8 sati u dječji park iza Boćarskog doma (Prisavlje 2, Zagreb). U tom trenutku... Više...
Slika
Hanžekovićev memorijal 2017.

67. Hanžekovićev memorijal održat će se u utorak 29. kolovoza na stadionu Mladosti. Natjecanje u bacanju kugle – 3.... Više...
Slika
Zege Vege Festival 2017.

Pozivamo vas na deseti po redu, veliki ZeGeVege festival 8. i 9. rujna na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića! Potrebno je... Više...
Slika
"Tumori - rana dijagnostika" predavanje

Pozivamo vas na predavanje "Tumori dojke- rana dijagnostika" u ponedjeljak, 25.09. u 19h u MZ Medveščak / Kazalište Mala... Više...
Slika
Euromelanoma day 2017.

Hrvatsko dermatološko društvo poziva vas na konferenciju povodom manifestacije Euromelanom day 2017. dana 30.05. u 12h u Oris... Više...
Slika
Kvinoja - "majka žitarica"

Kvinoja je istovremeno i "lažna žitarica" i "majka žitarica", kvinoja (quinoa) zbog činjenice da sadrži više kalcija od... Više...
Slika
Urin ukazuje na bolest

Ovisno o stanju organizma, zdravlju i unosu hrane i pića, mokraća može imati različite boje. Ponekad je dovoljno povećati... Više...
Slika
"Alkoholizam-bolest pojedinca, obitelji i zajednice"

Predavanje "Alkoholizam – bolest pojedinca, obitelji i zajednice" održat će se 25.05. (četvrtak) u organizaciji ZZJZ... Više...

Indeks tjelesne mase

Height

Weight



Nutrition Calorie Counter

Prijatelji

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home
Radionica Put sklada PDF Ispis E-mail
Novosti
Srijeda, 01 Lipanj 2011 06:49

tai-chiUdruga Umijeće chija poziva na radionicu Put sklada u subotu, 11. lipnja 2011. u Medven Dragu kraj Krašića.  Radionica je zamišljena kao poticaj na otkrivanje i razvijanje umijeća chija (L'Art du Chi) – tjelesna energetska vještina i umijeća kuhanja u skladu s prirodnim načelima. Vježbajući Tai Ji Quan i Qi Gong, napajajući svoja pluća svježim zrakom Žumberka te okrijepivši se prirodnom hranom bogatom i razigranom ljetnim okusima i mirisima, ispunite duh i tijelo životnom energijom i krenite putem sklada.

Sklad je stanje kojemu bi svaki čovjek trebao težiti i mnoge drevne filozofije i jednostavne mudre misli ističu da samo skladna, zdrava i opuštena osoba može biti slobodna, kreativna, puna ljubavi i sreće. U današnjem užurbanom i stresnom životu, nerijetko u onečišćenu okolišu i uz jedenje pretežno rafinirane hrane, nekoliko je umijeća koja nas mogu potaknuti da zastanemo i osluhnemo svoje tijelo i dušu.

Program

10:00 – 12:00  Umijeće Chija
12:00 – 14:00  Bogatstvo ljetnog menija
14:00 – 15:00  Odmor
15:00 – 17:00  Umijeće Chija
17:00 – 18:00  Druženje uz slatko iznenađenje

Umijeće Chija – Metoda Stévanovitch

vlady-stevanovichMetoda Stévanovitch je tjelesna energetska vještina orijentirana prema zdravlju i dobrobiti. Potječe iz tradicionalnih kineskih vještina, Tai Ji Quana i Qi Gonga. Vlady Stévanovitch objedinio je te tehnike u skladnu cjelinu te ih jasnom i progresivnom pedagogijom učinio dostupnima današnjem vježbaču. Umijeće Chija mogu vježbati svi, bez obzira na dob i tjelesnu kondiciju. Vrlo blago i bez napora, vježbanjem razgibavamo zglobove, opuštamo mišiće i živčani sustav, razvijamo svjesno disanje, te potičemo vitalne funkcije. Razvija se snaga i gipkost, koncentracija i unutarnji mir. Pri vježbanju osluškujemo vlastito tijelo, trenutne granice i poštujemo ih. Na radionici će se vježbati 11 kineskih vježbi za zdravlje i forma 24 pokreta.

Bogatstvo ljetnog menija

Kratko izlaganje o navikama i stupnjevima prehrane te kako se povezati s prirodom. Ljeto u kuhinji: namirnice, načini kuhanja, začini, energije, napitci – pojašnjenja recepata i završna demonstracija pripremljenoga dnevnog menija (juha, glavno jelo, desert).

Voditeljice

Buga Hernitz Cvjetko

buga-hernitzBuga Hernitz Cvjetko rođena je 1974. u Zagrebu. S Tai Ji Quanom, stil yang, upoznaje se 2003. od kada vježba kod Monike Škaljac, instruktorice Internacionalnog centra Vlady Stévanovitch u Francuskoj. Prepoznaje Umijeće Chija kao svoj put i sasvim mu se predaje. Ovlaštenje za samostalno podučavanje od Centra dobiva 2008. i vodi grupne i privatne satove u Zagrebu i Bjelovaru te intenzivne radionice s naglaskom na prilagodbi vježbi grupi te individualnim potrebama svakog sudionika. Znanje usavršava na seminarima u Hrvatskoj, Sloveniji, Francuskoj i Belgiji.

 

Snježana Krpes


snjezana-krpesSnježana Krpes rođena je 1971. u Kutini. Ljubav i kreativnost prema umijeću kuhanja i pripremi hrane prema prirodnim načelima otkriva 2007. te ih svakodnevno prakticira. Završila je Školu prirodnog kuhanja u Makronovi u Zagrebu, pohađala više praktičnih radionica zdrave prehrane i kuhanja, asistira u Makronovinu timu, odslušala više seminara i predavanja o osobnoj ekologiji, prirodnim stilovima življenja, detoksikaciji, refleksoterapiji i mnoge druge. Od 2010. voditeljica je ciklusa radionica za roditelje pod nazivom Hranom do zdravlja koje organizira društvo Naša djeca Zabok u okviru Programa prevencije pretilosti i prekomjerne težine djece. Istražuje utjecaj hrane na zdravlje te domaće i svjetske kuharice i imena prirodne kuhinje. Polaznica je radionica udruge Umijeće Chija iz Zagreba.

Medven Draga

medvenŽumberačko selo Medven Draga nalazi se na nadmorskoj visini od 160 m, a smješteno je u dolini rijeke Kupčine, u mikroregiji Žumberačkog prigorja Središnje Hrvatske, 5 km sjeverozapadno od naselja Krašić kojemu administrativno pripada.

Na autocesti Zagreb – Karlovac sići na izlazu Jastrebarsko. Na raskrižju sa starom karlovačkom cestom skreće se lijevo u smjeru Karlovca. Nakon 6,5 km skreće se desno u smjeru Krašića (postoji tabla za skretanje prema Krašiću). Cestom 8km do Krašića (gdje cesta zaobilazi centar s desne strane), zatim dalje 2,5 km do Strmca Pribićkog gdje odmah nakon prelaska mosta preko Kupčine skrećete lijevo i nakon 2,5 km stižete do Medven Drage i kurije Medven.

Cijena radionice: 240 kn (u cijenu su uključeni objed, osvježavajući napitci i recepti)

Informacije i upisi:
Buga, Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , 091 3010209
Snježana, Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , 091 5122752

Prijave traju do 8. lipnja.

Veselimo se vašem dolasku!

Zakoračimo zajedno do sklada!

Share
 
Copyright © 2017 Medikus - Medicinski magazin. Sva prava pridržana.