Naslovnica
18.1.2019.

Doktori

Doktori odgovaraju:

Bolne mestruacije

 

Doktori

Najnovije

Slika
Bolne menstracije

Bolna menstruacija ili dismenoreja označava bolnost koja se javlja kod menstruacije. Bol se može pojaviti istovremeno s... Više...
Slika
Fitoestrogeni-smanjenje rizika od raka

Fitoestrogeni su ženski spolni hormoni, spojevi biljnoga podrijetla koji pokazuju estrogensko djelovanje u organizmu... Više...
Slika
"Jakna za drugoga"

"Portal Dobrote" i "Ljudi za ljude" u suradnji sa knjižarom "Booksa" i ove zime u Zagrebu pokreću akciju "Jakna za drugoga". U... Više...
Slika
Zagreb Love Run 2019.

Utrka ZagrebLoveRun 2019. održat će se 10.02. u 10h na Jarunu. Utrke dužine 1km za djecu i 5 km za odrasle oduvijek je... Više...
Slika
Inventura zdravlja

U vrtlogu života mnogi maju najmanje vremena za sebe, zaboravljajući kako je briga o zdravlju – kako fizičkom, tako i... Više...
Slika
Prevencija raka debelog crijeva

Rak debelog crijeva u Zagrebu s 450 novih slučajeva raka debelog crijeva godišnje (stopa 56,7/100.000) prema zadnjim... Više...
Slika
Test za tumor

U novoj studiji australski istraživači tvrde kako su razvili desetominutni DNK test koji je sposoban otkriti stanice raka u... Više...
Slika
Varaždinski maraton 2018.

Varaždin je jedan od nekolicine gradova u cijelom svijetu koji u Novu godinu ulazi – trčeći. Prva je novogodišnja utrka... Više...

Indeks tjelesne mase

Height

Weight



Nutrition Calorie Counter

Prijatelji

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home Gastro
Gastro
Jesenske namirnice PDF Ispis E-mail
Gastro
Autor UPPT.hr   
Četvrtak, 09 Rujan 2010 16:18

jesenLjeto je na izmaku. Stiže nam jesen u svim svojim prekrasnim pastelnim tonovima, velikim šarenilom i ponudom namirnica na našim tržnicama. Možemo birati između velike ponude namirnica koje nam osiguravaju bogat unos proteina (osobito meso) izvor željeza, selena, cinka i vitamina B, te namirnice koje sadržavaju visok postotak ugljikohidrata (kruh, krumpir, riža i žitarice) radi opskrbe organizma energijom i važnim nutrijentima (željezo i vitamin B) koji našem organizmu podižu imunitet pred zimske dane.

-->
 
Med i cimet kao lijek PDF Ispis E-mail
Gastro
Ponedjeljak, 06 Rujan 2010 14:39

medPoznati magazin Weekly World News u broju od 17. siječnja 1995. godine dao je listu bolesti koje se mogu liječiti medom i cimetom u skladu sa istraživanjima zapadnih znanstvenika. Proizvodnjom meda bavi se većina zemalja svijeta, a Ayurvedska i Yunani medicina koriste med kao glavni lijek već stoljećima. Znanstvenici danas također prihvaćaju med kao vrlo efikasan lijek za sve vrste bolesti. Današnja znanost kaže da med, ako se uzme u pravoj dozi kao lijek ne šteti dijabetičarima.

-->
 
Stevija-prirodno sladilo PDF Ispis E-mail
Gastro
Subota, 21 Kolovoz 2010 08:53

stevijaStevia je biljka iz obitelji suncokreta (Asteraceae), porijeklom iz suptropskih i tropskih područja, a uspjeva od zapadne Sjeverne Amerike do Južne Amerike. Vrsta Stevia rebaudiana, obično poznata kao slatki list, uzgaja se kao sladilo i zamjena za šećer. Slatki okus stevie ima sporije pojavljivanje i dulje trajanje od šećera, iako neki njegovi ekstrakti mogu imati gorki okus u visokim koncentracijama.

 

-->
 
Papričica čuva srce PDF Ispis E-mail
Gastro
Ponedjeljak, 16 Kolovoz 2010 00:00

paprikaSvima nam je poznato da neke biljke daju takve efekte, da mogu zamijeniti i neke od najvažnijh lijekova. Jedna od njih svakako je i ljuta papričica. Njena aktivna supstanca naziva se kapsaicin, te je zadužena za poznati osjećaj vreline i pečenja.

 

-->
 
Mrkva za "zlatan" ten PDF Ispis E-mail
Gastro
Autor UPPT.hr   
Ponedjeljak, 05 Srpanj 2010 16:39

mrkvaMrkva (lat. Daucus carota, eng. Carrots) je korjenasto povrće bogato vitaminima A, B3, C i E, a od minerala kalcijem i željezom. Zbog svoje niske kalorične vrijednosti često se koristi za redukcijske dijete. Nenametljiva i otporna mrkva je namirnica čije prisustvo nam je "obično", ali nas vjerno i svakodnevno održava u dobrom zdravlju. Radi se o zlata vrijednom plodu koji ima prihvatljivu cijenu. U srednjem vijeku bila je ljubičaste boje, dok se narančasta mrkva pojavljuje u 17. i 18. st. u Holandiji.

 

-->
 
Zdrav doručak PDF Ispis E-mail
Gastro
Autor Mirela Vidović   
Subota, 26 Lipanj 2010 15:55

zobene-pahuljiceDoručak osigurava energiju potrebnu za početak dana, poboljšava pamćenje, razumijevanje i pridonosi boljem raspoloženju. Tijekom dana važno je ne preskakati glavne obroke i započeti dan s doručkom. Tijekom noći naše rezerve u obliku glikogena  razgrađuju se kako bi se osigurala glukoza potrebna našem organizmu.

-->
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 18
Copyright © 2019 Medikus - Medicinski magazin. Sva prava pridržana.