Naslovnica
22.4.2018.

Doktori

Doktori odgovaraju:

Bolne mestruacije

 

Doktori

Najnovije

Slika
Europsko prvenstvo u ragbiju

Europsko prvenstvo u ragbiju U18 (za juniore do 18 godina starosti) je natjecanje krovne Europske ragbijaške organizacije Rugby... Više...
Slika
Festival znanosti 2018.

Festival znanosti održat će se od 16. do 21.04. a tema ovogodišnjeg događanje je "Otkrića". Cilj manifestacije je... Više...
Slika
Utrka "Minus Zwei cener"

Sportska utrka grada Zagreba "Maksimirski Minus Zwei cener" spremna je za svoje četvrto izdanje. Utrka će se održati u subotu,... Više...
Slika
Noć knjige 2018.

Noć knjige 2018., manifestacija koja već sedmu godinu zaredom tematizira knjigu i popularizira čitanje, održat će se 23.04.... Više...
Slika
"Menopauza-simptomi i ublažavanje"

Pozivamo vas na predavanje "Menopauza-simptomi i ublažavanje" koje će se održati 23.04. (pon) u 19h u dvorani MZ Medveščak... Više...
Slika
Udomljavanje je fora

Akciju „Udomljavanje je fora“ u organizaciji Grada Zagreba provodi se u skloništu za životinje Dumovec i Ustanove... Više...
Slika
"Razgovori s Bogom" - N.D. Walsch

Neale Donald Walsch je u bezizlaznom razdoblju svog života napisao bijesno pismo Bogu postavljajući pitanja o tome zašto... Više...
Slika
Emocionalna inteligencija na poslu

Psiholog mr.sc. Darko Sambol upoznat će Vas kako koristiti emocionalnu inteligenciju na poslu. Emocije su neizbježan dio... Više...

Indeks tjelesne mase

Height

Weight



Nutrition Calorie Counter

Prijatelji

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home Gastro
Gastro
Med i cimet kao lijek PDF Ispis E-mail
Gastro
Ponedjeljak, 06 Rujan 2010 14:39

medPoznati magazin Weekly World News u broju od 17. siječnja 1995. godine dao je listu bolesti koje se mogu liječiti medom i cimetom u skladu sa istraživanjima zapadnih znanstvenika. Proizvodnjom meda bavi se većina zemalja svijeta, a Ayurvedska i Yunani medicina koriste med kao glavni lijek već stoljećima. Znanstvenici danas također prihvaćaju med kao vrlo efikasan lijek za sve vrste bolesti. Današnja znanost kaže da med, ako se uzme u pravoj dozi kao lijek ne šteti dijabetičarima.

-->
 
Stevija-prirodno sladilo PDF Ispis E-mail
Gastro
Subota, 21 Kolovoz 2010 08:53

stevijaStevia je biljka iz obitelji suncokreta (Asteraceae), porijeklom iz suptropskih i tropskih područja, a uspjeva od zapadne Sjeverne Amerike do Južne Amerike. Vrsta Stevia rebaudiana, obično poznata kao slatki list, uzgaja se kao sladilo i zamjena za šećer. Slatki okus stevie ima sporije pojavljivanje i dulje trajanje od šećera, iako neki njegovi ekstrakti mogu imati gorki okus u visokim koncentracijama.

 

-->
 
Papričica čuva srce PDF Ispis E-mail
Gastro
Ponedjeljak, 16 Kolovoz 2010 00:00

paprikaSvima nam je poznato da neke biljke daju takve efekte, da mogu zamijeniti i neke od najvažnijh lijekova. Jedna od njih svakako je i ljuta papričica. Njena aktivna supstanca naziva se kapsaicin, te je zadužena za poznati osjećaj vreline i pečenja.

 

-->
 
Mrkva za "zlatan" ten PDF Ispis E-mail
Gastro
Autor UPPT.hr   
Ponedjeljak, 05 Srpanj 2010 16:39

mrkvaMrkva (lat. Daucus carota, eng. Carrots) je korjenasto povrće bogato vitaminima A, B3, C i E, a od minerala kalcijem i željezom. Zbog svoje niske kalorične vrijednosti često se koristi za redukcijske dijete. Nenametljiva i otporna mrkva je namirnica čije prisustvo nam je "obično", ali nas vjerno i svakodnevno održava u dobrom zdravlju. Radi se o zlata vrijednom plodu koji ima prihvatljivu cijenu. U srednjem vijeku bila je ljubičaste boje, dok se narančasta mrkva pojavljuje u 17. i 18. st. u Holandiji.

 

-->
 
Zdrav doručak PDF Ispis E-mail
Gastro
Autor Mirela Vidović   
Subota, 26 Lipanj 2010 15:55

zobene-pahuljiceDoručak osigurava energiju potrebnu za početak dana, poboljšava pamćenje, razumijevanje i pridonosi boljem raspoloženju. Tijekom dana važno je ne preskakati glavne obroke i započeti dan s doručkom. Tijekom noći naše rezerve u obliku glikogena  razgrađuju se kako bi se osigurala glukoza potrebna našem organizmu.

-->
 
Zdravi parovi PDF Ispis E-mail
Gastro
Ponedjeljak, 21 Lipanj 2010 07:21

olive-tomatoIstraživanja pokazuju da određena hrana može naglo postati zdravija ako se jede zajedno s nekom drugom. Od špinata i cikle, do crvenog vina i jabuke, slijedi 10 parova koje iznimno poboljšavaju osobine druge namirnice. Zašto je sok od naranče tako dobar uz zobenu kašu? I što to u maslinovom ulju poboljšava svojstva rajčice? Novi dokazi pokazuju da određene kombinacije namirnica nude daleko veće koristi nego što bi to mogle ijedna od njih zasebno.

 

-->
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 17
Copyright © 2018 Medikus - Medicinski magazin. Sva prava pridržana.