Naslovnica
20.10.2018.

Doktori

Doktori odgovaraju:

Bolne mestruacije

 

Doktori

Najnovije

Slika
Utrka "Reumatlon 2018."

U subotu 20. listopada na zagrebačkom Bundeku održat će se 5. Reumatlon, utrka podrške za odrasle i djecu oboljele od... Više...
Slika
Metode umjetne oplodnje

Metode potpomognute (asistirane) oplodnje  obuhvaćaju metode kojima se kontrolira i potpomaže ne samo oplodnja jajne stanice,... Više...
Slika
Rok upotrebe namirnica

Čitajući između redaka natpise na prehrambenim namirnicima "Najbolje kupiti do" i "Najbolje upotrijebiti do", nekada je... Više...
Slika
"Tisuću dana proljeća"

U knjižnici Prečko 22.10. (pon) u 18h održat će se putopisno predavanje i predstavljanje knjiga "Tisuću dana proljeća" i... Više...
Slika
"Crveni mjesec" Miranda Gray

"Crveni mjesec" autorice Mirande Gray ženama omogućava spoznaju ciklične prirode, razumijevanje i shvaćanje kerativne,... Više...
Slika
Najezda "smrdljivih martina"

"Smrdljivi martini" lat. Rhaphigaster nebulosa, kukci koji ne podnose hladnoću su s prvim nižim temperaturama počeli tražiti... Više...
Slika
Test na drogu-otiskom prsta

Revolucionarni novi test na droge detektira ilegalne supstance s tragova znoja koji se nalaz na otisku prsta, a testiranje se... Više...
Slika
Rano otkrivanje raka dojke

Listopad je posvećen podizanju svijesti javnosti o raku dojke. Prilika je to da naglasimo važnost prevencije i mogućnosti... Više...

Indeks tjelesne mase

Height

Weight



Nutrition Calorie Counter

Prijatelji

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home Gastro
Gastro
Bundeva PDF Ispis E-mail
Gastro
Autor Coolinarika-com   
Ponedjeljak, 25 Listopad 2010 06:52

bundevaZrela jestiva bundeva, dinjastog, jabučastog, kruškastog oblika ima sočno meso izrazite narančaste boje. Okus zrele jestive bundeve je slatkast i bez naročite arome, osim tzv. mošusove bundeve. Prema podrijetlu razlikujemo bundeve Starog i Novog svijeta. Stari Egipćani i Rimljani poznavali su i pripremali tikvice (Lagenaria vulgaris) i veliku duguljastu buču glatke kore (Luffa cylindrica) koja je prikladna za prehranu čovjeka samo dok je mlada, nedozrela.

 

-->
 
Viva vino! PDF Ispis E-mail
Gastro
Nedjelja, 26 Rujan 2010 11:54

vinoRiječ vino je nastala iz latinske riječi vinum te se integrirala u mnoge europske jezike. Na pitanje što je vino, vinski zakon definira vino kao poljoprivredni prehrambeni proizvod, dobiven potpunim ili djelomičnim alkoholnim vrenjem mošta, od svježeg i za preradu u vino pogodnoga grožđa. Konzumirano u malim količinama vino izaziva osjećaj veselja. Stanice živčanog sustava su podražene te postoji osjećaj sigurnosti i jačine, dok se refleksi lagano smanjuju.

 

-->
 
Debljamo se od stresa? PDF Ispis E-mail
Gastro
Nedjelja, 19 Rujan 2010 17:49

debljinaUkoliko smatrate da se vaši kilogrami gomilaju zbog stresa kojeg svakodnevno proživljavate, ne brinite jer se možete zaštititi od te vrste poremećaja. Najnovija istraživanja pokazuju na koji se način možete zaštititi, ovisno o vašoj osobnosti. Liječnici su otkrili četiri "tipa žena", ovisno o tomu kako reagiraju na stres. Kratki izljevi stresa i ne moraju nužno biti loši jer je nekim ženama oslobađajući, međutim dugoročno može biti jako loš za vaše zdravlje, piše Daily mail.

 

-->
 
Jesenske namirnice PDF Ispis E-mail
Gastro
Autor UPPT.hr   
Četvrtak, 09 Rujan 2010 16:18

jesenLjeto je na izmaku. Stiže nam jesen u svim svojim prekrasnim pastelnim tonovima, velikim šarenilom i ponudom namirnica na našim tržnicama. Možemo birati između velike ponude namirnica koje nam osiguravaju bogat unos proteina (osobito meso) izvor željeza, selena, cinka i vitamina B, te namirnice koje sadržavaju visok postotak ugljikohidrata (kruh, krumpir, riža i žitarice) radi opskrbe organizma energijom i važnim nutrijentima (željezo i vitamin B) koji našem organizmu podižu imunitet pred zimske dane.

-->
 
Med i cimet kao lijek PDF Ispis E-mail
Gastro
Ponedjeljak, 06 Rujan 2010 14:39

medPoznati magazin Weekly World News u broju od 17. siječnja 1995. godine dao je listu bolesti koje se mogu liječiti medom i cimetom u skladu sa istraživanjima zapadnih znanstvenika. Proizvodnjom meda bavi se većina zemalja svijeta, a Ayurvedska i Yunani medicina koriste med kao glavni lijek već stoljećima. Znanstvenici danas također prihvaćaju med kao vrlo efikasan lijek za sve vrste bolesti. Današnja znanost kaže da med, ako se uzme u pravoj dozi kao lijek ne šteti dijabetičarima.

-->
 
Stevija-prirodno sladilo PDF Ispis E-mail
Gastro
Subota, 21 Kolovoz 2010 08:53

stevijaStevia je biljka iz obitelji suncokreta (Asteraceae), porijeklom iz suptropskih i tropskih područja, a uspjeva od zapadne Sjeverne Amerike do Južne Amerike. Vrsta Stevia rebaudiana, obično poznata kao slatki list, uzgaja se kao sladilo i zamjena za šećer. Slatki okus stevie ima sporije pojavljivanje i dulje trajanje od šećera, iako neki njegovi ekstrakti mogu imati gorki okus u visokim koncentracijama.

 

-->
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 17
Copyright © 2018 Medikus - Medicinski magazin. Sva prava pridržana.