Naslovnica
19.10.2018.

Doktori

Doktori odgovaraju:

Bolne mestruacije

 

Doktori

Najnovije

Slika
Utrka "Reumatlon 2018."

U subotu 20. listopada na zagrebačkom Bundeku održat će se 5. Reumatlon, utrka podrške za odrasle i djecu oboljele od... Više...
Slika
Metode umjetne oplodnje

Metode potpomognute (asistirane) oplodnje  obuhvaćaju metode kojima se kontrolira i potpomaže ne samo oplodnja jajne stanice,... Više...
Slika
Rok upotrebe namirnica

Čitajući između redaka natpise na prehrambenim namirnicima "Najbolje kupiti do" i "Najbolje upotrijebiti do", nekada je... Više...
Slika
"Tisuću dana proljeća"

U knjižnici Prečko 22.10. (pon) u 18h održat će se putopisno predavanje i predstavljanje knjiga "Tisuću dana proljeća" i... Više...
Slika
"Crveni mjesec" Miranda Gray

"Crveni mjesec" autorice Mirande Gray ženama omogućava spoznaju ciklične prirode, razumijevanje i shvaćanje kerativne,... Više...
Slika
Najezda "smrdljivih martina"

"Smrdljivi martini" lat. Rhaphigaster nebulosa, kukci koji ne podnose hladnoću su s prvim nižim temperaturama počeli tražiti... Više...
Slika
Test na drogu-otiskom prsta

Revolucionarni novi test na droge detektira ilegalne supstance s tragova znoja koji se nalaz na otisku prsta, a testiranje se... Više...
Slika
Rano otkrivanje raka dojke

Listopad je posvećen podizanju svijesti javnosti o raku dojke. Prilika je to da naglasimo važnost prevencije i mogućnosti... Više...

Indeks tjelesne mase

Height

Weight



Nutrition Calorie Counter

Prijatelji

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home Gastro
Gastro
Doručak-dobar marketing? PDF Ispis E-mail
Gastro
Ponedjeljak, 20 Travanj 2015 08:33

cornflakesJesti za doručak, ručak i večeru može biti štetno za naše zdravlje. Tako barem tvrdi Abigail Carroll, povjesničarka i autorica knjige: "Three Squares: The Invention of the American Meal" napominjući da ne postoje dokazi koji idu u prilog da su nam potrebna tri obroka kako bismo zadovoljili dnevne potrebe za energijom, a post i preskakanje obroka može biti zdravije za naš organizam, piše Daily Mail.

 

 

-->
 
Poslijeblagdanski odmor organizma PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 11 Prosinac 2014 20:07

kupkaU božićne dane slavljenja i darivanja uobičajeno je pretjerivanje sa hranom i pićem uslijed čega se nerijetko nakupi pokoji kilogram viška, te je poželjno nakon blagdana odmoriti organizam na prirodan način bez umjetnih proizvoda. U tom procesu blagodati voća i povrća potaknuti će unutarnje organe na pojačani rad, a organizmu ćemo omogućiti povratiti energetsku ravnotežu ukoliko odvojimo vrijeme za obnavljanje duha i tijela.

 

Više...
 
Gastro božićni kutak PDF Ispis E-mail
Gastro
Ponedjeljak, 01 Prosinac 2014 10:34

bozicna-psenica

Božić je jedan od najvećih kršćanskih praznika, kojim se obilježava Kristovo rođenje (25.12. po julijanskom kalendaru), a pretpostavlja se da je nastavak rimskog praznovanja Saturnalija, označavanja rođenja boga Sunca odn. zimskog solsticija. Za Božić se kitila kuća i ukrasno drvce jabukama, orasima i lješnjacima, te posluživao bogati ručak kao simboličan uvod u novu godinu.

 

-->
 
Što jesti za doručak? PDF Ispis E-mail
Gastro
Četvrtak, 03 Travanj 2014 13:49

smothieŠto jedete za doručak? Doručak je najvažniji obrok u danu i često se naglašava kako upravo doručak mora sadržavati vlakna, vitamine, no često nakon buđenja posegnemo za nečim "što nam prvo padne pod ruku" i tako napravimo veliku pogrešku. Zdrav doručak smanjit će rizik od mnogih bolesti, poput raka i dijabetesa.  Ove namirnice trebali biste izbaciti.

 

-->
 
Jedna jabuka dnevno PDF Ispis E-mail
Gastro
Srijeda, 05 Ožujak 2014 14:30

jabukeJabuke spadaju u pravo supervoće koje je poželjno uvrstiti u prehranu jer višestruko djeluju na zdravlje. Jedna jabuka ima samo 100 kalorija, ali 10mg C vitamina koji osiguravaju naš organizam protiv prehlada i viroza. Jabuke su bogate vlaknima (5 gr) koja potiču probavu i smanjuju rizik od raka želuca i crijeva. Pored toga, poznato je da pektin iz jabuka skladišti dobar kolesterol (HDL) koji smanjuje vjerojatnost srčanih bolesti.

-->
 
Boje u prehrani PDF Ispis E-mail
Gastro
Autor dr. Slađana Divković   
Četvrtak, 23 Svibanj 2013 18:56

gastroTopliji dani i više sunca od ranog proljeća do početka ljeta donose pravu erupciju boja kada u prirodi sve buja i cvate. Najprije smo oduševljeni  cvatom  drveća i bogatom riznicom šarenila cvijeća. Potom ta ista sunčeva toplina i svjetlost osigurava dozrijevanje plodova voća i povrća koje nas svojom raznolikošću oblika, boja i okusa svake godine iznova oduševljava. Voće i povrće su neizostavni sastavni dio naše svakodnevne prehrane, prije svega zbog obilja fito-hranjivih tvari, ali i vitamina minerala, makro i mikro elemenata i vlakana.

 

-->
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 17
Copyright © 2018 Medikus - Medicinski magazin. Sva prava pridržana.