Naslovnica
20.6.2018.

Doktori

Doktori odgovaraju:

Bolne mestruacije

 

Doktori

Najnovije

Slika
Knjižničarski Oscar KGZ-u

Knjižničarski Oscar dodijeljen je Knjižnicama Grada Zagreba za film o beskućnicima. Film Knjižnica grada Zagreba pod nazivom... Više...
Slika
Svjetski dan oboljelih od vitiliga

Obilježavanje Svjetskog dana oboljelih od vitiliga održati u ponedjeljak, 18.06.2018. g. s početkom u 16 sati u Predavaonici ... Više...
Slika
Eko akcija rapskih učenika

Učenici Osnovne škole "Ivana Rabljanina" s otoka Raba su izradili 1 000 glinenih kugli s dobrim bakterijama koje... Više...
Slika
Sve o komarcima

Bliži se ljeto i ljetne vrućine, a sa njima i dosadni komarci. Ako ste osoba koju komarci posebno često napadaju vjerojatno... Više...
Slika
TA-DA! Mali Festival Bajke 2018.

TA-DA! Mali Festival Bajke će se održati 19. 20. i 21. lipnja u dvorani Općine Orebić s početkom u 19h. TA-DA! Mali Festival... Više...
Slika
Jug na dva kotača 2018.

Turističke zajednice južne Istre organiziraju od 28.04. do 22.09. rekreativne biciklističke vožnje "Jug na dva kotača... Više...
Slika
Utrka "Volim trčanje" 2018.

Tradicionalna lipanjska utrka u Zagrebu – 11. Kros utrka Volim trčanje, održati će se u nedjelju, 10.06.  na savskom nasipu... Više...
Slika
Ragbi 7 Europsko prvenstvo

Na stadionu Stjepan Spajić u Zagrebu, 8. i 9. lipnja 2018. će se održati Ragbi 7 Europsko prvenstvo, na kojemu će nastupiti... Više...

Indeks tjelesne mase

Height

Weight



Nutrition Calorie Counter

Prijatelji

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home Gastro
Gastro
Kupinovo vino PDF Ispis E-mail
Gastro
Petak, 30 Rujan 2011 08:21

vinoKupina je grm koji naraste 1-2 m visoko. Grane su joj duge, tanke, savinute i bodljikave. Cvjetaju između svibnja i srpnja, a sazrijevaju od kolovoza do listopada. Kupina raste kao samonikla biljka uz šume i oranice. Samonikle kupine od vrtnih su manje, ali slađe i imaju nešto drukčiju aromu i okus. Mladi zeleni listovi i cvjetni vrhovi kupine beru se u lipnju i srpnju, ali samo s vrhova stabljike i po suhom vremenu. Zreli plodovi kupine beru se u kolovozu i rujnu i od njih se dobiva ljekovito kupinovo vino.

-->
 
Škola kuhanja Udruge UPPT PDF Ispis E-mail
Gastro
Petak, 30 Rujan 2011 07:40

upptSvi koji ne znate kuhati, a htjeli bi znati kako kuhati pravilno, zdravo i dobro pozivamo Vas u Školu kuhanja Udruge za prevenciju prekomjerne težine. Tri i pol mjeseca imati ćete vremena za svladavanje svih modula i ciljanih savjeta u odnosu na zdravlje, debljinu, a kasnije možete postati i edukator, jer ćete dobiti diplome o završenoj Školi kuhanja. Plan aktivnosti: u listopadu počinju radionice kuhanja dinamikom 2 subote mjesečno, do kraja ove godine, a polaznicima će, nakon završene škole, biti uručene diplome!  Info telefon 091/3739-042.

-->
 
Jesenske namirnice PDF Ispis E-mail
Gastro
Autor UPPT.hr   
Četvrtak, 01 Rujan 2011 04:29

vocePočinju pripreme za nadolazeću jesen sa svim ljepotama ovog godišnjeg doba, a osobito velikom ponudom namirnica bogatih nutrijenata za podizanje imuniteta. Tržnice nude obilje voća i povrća koje našem organizmu osiguravaju prijeko potrebne vitamine i minerale. Možemo birati između namirnica koje nam osiguravaju bogat unos proteina, te namirnica koje sadržavaju visok postotak ugljikohidrata potrebnih radi opskrbe organizma energijom.

-->
 
Kad srce kaže ljeto, kaže oprez! PDF Ispis E-mail
Gastro
Autor UPPT.hr   
Ponedjeljak, 01 Kolovoz 2011 07:23

ljetoPravilnom prehranom i izborom namirnica možemo pomoći organizmu u prilagodbi na ljetne uvjete. Svakako prehranu treba prilagoditi zdravstvenom statusu svake osobe, starosnoj dobi, dnevnim radnim aktivnostima i životnim navikama. Ljeti je, zbog vrućina, potrebno jesti hranu koja ne opterećuje organizam, odnosno što više svježeg, voća i povrća, mahunarki, integralnih žitarica i fermentiranih mliječnih proizvoda, te lako probavljivih proteina (riba, puretina i piletina bez kožice, grahorice, soja).

-->
 
Gastro šarenilo boja PDF Ispis E-mail
Gastro
Autor Mirela Vidović, UPPT.hr   
Utorak, 14 Lipanj 2011 09:10

bojeLjeto je idealno vrijeme za u našu prehranu uvedemo što više svježeg voća i povrća, jer ono ne samo da našem organizmu osigurava potrebne vitamine i minerale, hranjive tvari, već naš tanjur i jelovnik obogaćuje prekrasnim prirodnim bojama koje svaka u sebi sadrži posebnosti, koje su potrebne našoj zdravoj (uravnoteženoj i pravilnoj) prehrani.

-->
 
Blagodati lana PDF Ispis E-mail
Gastro
Autor Snježana Štefinovec   
Srijeda, 04 Svibanj 2011 08:36

lanLan je jedna od najstarijih biljaka i od davnina se koristi kao hrana, lijek i za proizvodnju tekstila. Porijeklo vuče iz Mezopotamije, a uzgaja se već više od 5000 godina u umjerenim i tropskim područjima u razne svrhe. Hipokrat je lan smatrao korisnim lijekom, a stari Rimljnani i Grci su ga koristili u prehrani. U Evropi lan se smatra najstarijim izvorom ulja.

-->
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 17
Copyright © 2018 Medikus - Medicinski magazin. Sva prava pridržana.