Naslovnica
19.10.2018.

Doktori

Doktori odgovaraju:

Bolne mestruacije

 

Doktori

Najnovije

Slika
Utrka "Reumatlon 2018."

U subotu 20. listopada na zagrebačkom Bundeku održat će se 5. Reumatlon, utrka podrške za odrasle i djecu oboljele od... Više...
Slika
Metode umjetne oplodnje

Metode potpomognute (asistirane) oplodnje  obuhvaćaju metode kojima se kontrolira i potpomaže ne samo oplodnja jajne stanice,... Više...
Slika
Rok upotrebe namirnica

Čitajući između redaka natpise na prehrambenim namirnicima "Najbolje kupiti do" i "Najbolje upotrijebiti do", nekada je... Više...
Slika
"Tisuću dana proljeća"

U knjižnici Prečko 22.10. (pon) u 18h održat će se putopisno predavanje i predstavljanje knjiga "Tisuću dana proljeća" i... Više...
Slika
"Crveni mjesec" Miranda Gray

"Crveni mjesec" autorice Mirande Gray ženama omogućava spoznaju ciklične prirode, razumijevanje i shvaćanje kerativne,... Više...
Slika
Najezda "smrdljivih martina"

"Smrdljivi martini" lat. Rhaphigaster nebulosa, kukci koji ne podnose hladnoću su s prvim nižim temperaturama počeli tražiti... Više...
Slika
Test na drogu-otiskom prsta

Revolucionarni novi test na droge detektira ilegalne supstance s tragova znoja koji se nalaz na otisku prsta, a testiranje se... Više...
Slika
Rano otkrivanje raka dojke

Listopad je posvećen podizanju svijesti javnosti o raku dojke. Prilika je to da naglasimo važnost prevencije i mogućnosti... Više...

Indeks tjelesne mase

Height

Weight



Nutrition Calorie Counter

Prijatelji

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home Gastro Vege kobasijada
Vege kobasijada PDF Ispis E-mail
Gastro
Srijeda, 19 Studeni 2008 00:00
vege-kobasaVege kobasijada će se održati u City Center One, 20. studenog, s početkom u 17 sati. Na njoj će biti predstavljene kobasice, salame i hrenovke od sastojaka isključivo biljnoga podrijetla hrvatskih proizvođača i fizičkih osoba. Od ukupno osamnaest proizvoda koji će se moći degustirati, šest proizvoda su proizvedeni posebno za ovu priliku i bit će prvi puta predstavljeni javnosti.

 

Svi građani koji će sudjelovati u glasovanju za najbolju kobasicu, ulaze u nagradnu igru u kojoj će po jedan sretan dobitnik dobiti večeru za dvije osobe u vegetarijanskom restoranu, poklon paket trgovine zdrave hrane i poklon paket proizvoda izlagača.

Najbolju kobasicu, hrenovku i salamu birat će žiri kojeg čini Davorin Bogović, (glazbenik), Irena Švenda, (nutricionistica), Sonja Njunjić, (voditeljica i urednica emisije Čovjek i zdravstvena kultura i predsjednica Udruge za prevenciju prekomjerne težine), Ida Roginek (kuharica u vegetarijanskom restoranu) i Luka Oman (predsjednik udruge Prijatelji životinja).

Organizator Vege kobasijade je udruga Prijatelji životinja, sponzori su City Center One, restoran Vegehop i trgovina bio&bio, a izlagači su Annapurna, Anyo, Eco-natura, Biovita, Gea i Zrno.

Globalni tjedan poduzetništva, 17. - 23. studenog, prva je međunarodna proslava poduzetništva koja uključuje mlade ljude u aktivnosti, natjecanja i radionice s ciljem oslobađanja njihovih ideja. Jedan od partnera za Hrvatsku je i udruga Prijatelji životinja koja se uključila događajem pod nazivom Vege kobasijada u kategoriji Etično poduzetništvo.

  

Izvještaj Medikus Gurmana

U predblagdanskom ozračju City Center One udruga Prijatelji životinja organizirala je manifestaciju zdrave hrane- Vege kobasijadu.

Predstavili su se izlagači iz cijele Lijepe naše: Annapurna iz Rakitja kraj Zagreba, Anyo iz Klane kraj Rijeke, Eco-natura iz Čakovca, Biovita iz Osijeka, Gea iz Zagreba i Zrno iz Male Kapele. Za degustaciju su ponudili 18 proizvoda vegetarijanskog asortimana: kobasica, hrenovki, salama, safalada i sl. napravljenih od "bio mesa"-tofu ili seitana.

Za one koji još ne znaju, tofu je "sojin sir" koji se dobiva kuhanjem, mljevenjem i miješanjem soje, grahorice specifičnog okusa i izuzetno bogate proteinima. Seitan nazivaju "pšeničnim mesom", a procesom ispiranja, cijeđenja i kuhanja pšeničnog tijesta dobiva se bjelančevinama bogati gluten.

Spomenute namirnice energetskim vrijednostima dostojno zamjenjuju meso u biljnoj prehrani koja ima brojne prednosti za čovjekovo zdravlje. Vegetarijanske kobasice maštoviti proizvođači aromatiziraju mješavinama začina kako bi postigli što bolji okus: blagi ili ljuti, a koji je bolji, na vama je da izaberete... U slast!                                                                                                      

 

 

              

Vege kobasijada - rezultati natjecanja

Vege kobasijada se održala u City Center One, 20. studenog, s početkom u 17 sati. Na njoj su bile predstavljene kobasice, salame i hrenovke od sastojaka isključivo biljnoga podrijetla hrvatskih proizvođača. Od ukupno osamnaest proizvoda koji su se mogli degustirati, šest proizvoda su proizvedeni posebno za ovu priliku i bili su prvi puta predstavljeni javnosti.

Zainteresirani građani mogli su degustirati predstavljene kobasice i sudjelovati u odlučivanju koja kobasica je najbolja prema izboru publike. Svi građani koji su sudjelovali u glasovanju za najbolju kobasicu, sudjelovali su u nagradnoj igri u kojoj je Ana Mijaković Vučković dobila večeru za dvije osobe u vegetarijanskom restoranu, Marija Žulj, Zora Klemar, Željka Librić, Marko Romić, Marko Jurkas i Snježana Pecija dobili su poklon paket trgovine zdrave hrane, a Damir Bešić dobio je poklon paket proizvoda.

Žiri kojeg je činio Davorin Bogović, (glazbenik), Irena Švenda, (nutricionistica), Sonja Njunjić, (voditeljica i urednica emisije Čovjek i zdravstvena kultura i predsjednica Udruge za prevenciju prekomjerne težine), Ida Roginek (kuharica u vegetarijanskom restoranu) i Luka Oman (predsjednik udruge Prijatelji životinja) odabrali su u kategoriji Najbolja kobasica proizvod Zrno „krvavica“, u kategoriji Najbolja salama proizvod Tofu salama natural, a u kategoriji Najbolja hrenovka proizvod Zrno hrenovka. Prema Izboru publike najbolji je bio Veggie kulen.

                                                                                                                                

 

www.prijatelji-zivotinja.hr

facebook  youtube

 

Share
 
Copyright © 2018 Medikus - Medicinski magazin. Sva prava pridržana.