Naslovnica
18.9.2019.

Doktori

Doktori odgovaraju:

Neplodnost

 

Doktori

Najnovije

Slika
"Pet Trekking - noga i šapa zajedno"

U subotu, 21.9. u 11h Udruga Noina arka organizira humanitarnu akciju "Sljemenski Pet Trekking" odn. šetnja ljubitelja prirode... Više...
Slika
Akne

Akne su česta kožna bolest u kojoj su kožne pore blokirane nakupinom mrtvih kožnih stanica i prirosno lučenog sebuma odn.... Više...
Slika
"Taekwondo za sve" 2019.

Od 14. - 21.09. u Zagrebu će se održati projekt "Taekwondo za sve" koji će integrirati 45 mladih sa posebnim potrebama i manje... Više...
Slika
Dina-plivačka maratonka

Dina Levačić uspjela je jučer, 19.08. preplivati kanal Tsugaru u dalekom Japanu, što će reći da je 23-godišnja daljinska... Više...
Slika
ZeGeVege festival 2019

U Zagrebu na Trgu bana Jelačića dana 6. i 7. rujna 2019. održati će se 12. hrvatska Veganmania u organizaciji Udruge... Više...
Slika
Otkriće EKG-a

Willem Einthoven, nizozemski liječnik, rođen u današnjoj Indoneziji je dovršio prvi praktični sustav... Više...
Slika
Cest is d Best

Po 22. put Cest is d Best, zagrebački festival od 30.5.2019. do 3.6.2019. predstavlja ulične zabavljače, likovne umjetnike,... Više...
Slika
Stop alkoholu

U Hrvatskoj danas ima oko 250 tisuća ovisnika o alkoholu, od čega 50 tisuća žena. Jeste li kad razmislili o tome koliko... Više...

Indeks tjelesne mase

Height

WeightNutrition Calorie Counter

Promo box

Baner
Baner
Baner
Baner
Home Donacije Želja za 18. rođendan
Želja za 18. rođendan PDF Ispis E-mail
Donacije
Ponedjeljak, 24 Listopad 2011 07:57

vukovicMnogo puta ja i moj brat poželimo negdje otići npr. na neki koncert ili utakmicu, pogledati u kinu film. No nažalost zbog toga što oboje bolujemo od Mišićne distrofije te se krećemo uz pomoć invalidskih kolica našim roditeljima to predstavlja veliki problem, jer u auto koji posjedujemo ne mogu stati dvoja kolica pa smo stoga prisiljeni da nas otac mora pojedinačno prevoziti. U gradu Rijeci postoji kombi za prijevoz osoba s invalidnosti, ali on je nedostatan za sve nas koji ga trebaju pa se na prijevoz čeka i po nekoliko dana.

Imam želju nastaviti školovanje ako mi to moje zdravstveno stanje dopusti, pa mi također zbog toga treba prilagođeno prijevozno sredstvo u koje stanu el-motorna kolica (inače sama kolica bez mene teže 120 kg). Volio bih također da mogu koji put zajedno s roditeljima i bratom otići u neki drugi grad, npr. posjetiti zoološki vrt u Zagrebu, muzej u Krapini, otići vidjeti Plitvička jezera ili sl. ali nažalost nemamo tu mogućnost zbog prijevoza. Prikupljajući ponude za takvo prilagođeno vozilo koje može voziti dvoja el. motorna kolica s rampom za utovar (Opel Movano, Ford Transit, Renault Master, WV Transporter) koštaju oko 200 000 kuna ili 30 000 eura.

vukovic

Ja sam Ivan Vuković. Imam 17,5. god. Živim u Rijeci sa roditeljima i bratom. Redovno pohađam Ekonomsku školu "Mije Mirkovića" i odličan sam učenik. Ove godine pohađam četvrti razred po prilagođenom programu za invalidne osobe. Od rođenja bolujem od teške i neizlječive bolesti koja se zove Mišićna distrofija, koja je kod mene i kod mojeg mlađeg brata dijagnosticirana 2001 godine.

Inače Mišićna distrofija (dysstrophia muscularum progresiva) je teška i neizlječiva bolest koja redovno izaziva tešku invalidnost. Osobe oboljele od te bolesti su ovisnici o tuđoj pomoći jer se ne mogu samostalno kretati te su im redovno potrebni posebni uvjeti liječenja te određena medicinska i ortopedska pomagala, dok u starijoj dobi obavezno su vezana za invalidska kolica.

Takva pomagala kao i posebni uvjeti liječenja obavezno imaju dosta visoku cijenu pa si to stoga nismo u mogudnosti samostalno priuštiti, a HZZO ne pokriva uvijek sve troškove. Zbog uznapredovanja bolesti i pogoršanja mog zdravstvenog stanja tj. slabljenja mišića, više se ne mogu samostalno kretati, gubim snagu u rukama, a počela mi se i kriviti kralježnica što kasnije može uzrokovati poremećaje disanja.

Zbog takvog stanja moj liječnik preporučuje hitnu nabavku potrebitih novih el.motornih kolica, jer sam kolica koja trenutno koristim prerastao te time više ne zadovoljavaju moje osnovne potrebe. Nabavkom novih kolica bi mi se olakšalo moje samostalno kretanje kao i nastavak moga redovnog školovanja.

Ekonomska škola "Mije Mirkovića" u Rijeci je prilagođena učenicima sa poteškoćama u kretanju, ali ja sad trenutno ne mogu nigdje bez pratnje druge osobe što mi može biti velika poteškoća u mojem daljnjem školovanju. Stoga su mi hitno potrebna predložena kolica.

Od iste bolesti boluje i moj mlađi brat te se također kreće uz pomoć invalidskih kolica. Predložena kolica koja bi zadovoljila moje potrebe koštaju oko 55. 000 – 70.000 kuna od čega HZZO pokriva iznos od 17.500 kuna, a razliku do pune utvrđene cijene moramo snositi sami.

Otac mi je zaposlen u Autotransu d.o.o Rijeka s primanjima oko 5.000 kn, a mama je kući jer ne može ići raditi zbog skrbi oko mene i brata. Očeva primanja nisu velika stoga nisu u mogućnosti da sami financiraju hitnu nabavku istih.
Stoga moji roditelji uz sav trud koji ulažu oko mene i moga brata pokušavaju nabaviti sredstva za kupnju invalidskih kolica koja koštaju 70.000 kn, kao i nabavku kombija za prijevoz mene i brata.

Ako ste firma ili imate takav kombi koji ste nam voljni donirati slobodno nazovite mene, moje roditelje ili Udrugu invalida distrofičara Primorsko – goranske Županije (donacije se priznaju kao porezni odbitak u visini 2%).

Novčane donacije se mogu uplatiti:
Ivan Vuković- Erste S. Bank - Rijeka
Br. Računa: 2402006 – 1031262160 poziv na br. 8701731076
Ili
Udruga invalida distrofičara Primorsko-goranske Županije
Privredne banke Zagreb d.d.
2340009-1110066097 poziv na br. 0212993360004
sa naznakom: Donacija za Ivana i Filipa Vukovida

Ivan Vuković
Ante Kovačića 7 51000 Rijeka
tel : 051 226-820 mob: 098 177 88 35
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Unaprijed zahvaljujemo na svim donacijama!

Vezani sadržaji

 

Share
 
Copyright © 2019 Medikus - Medicinski magazin. Sva prava pridržana.