Naslovnica
04.10.2023.

Doktori

Doktori odgovaraju:

Neplodnost

 

Doktori

Najnovije

Slika
Koja ste vi generacija?

Znanstvenici William Strauss i Neil Howe razvili su "generacijsku teoriju", prema kojoj se povijest može opisati u generacijskim... Više...
Slika
Summer hair care

Summer can be a challenging season for our hair, as the combination of heat, humidity and sun exposure can wreak havoc, leaving... Više...
Slika
Nedostatak lijekova iz plazme

Nakon prekida frakcioniranja plazme i proizvodnje bioloških lijekova iz krvne plazme 2013., Hrvatska već deset godina uvozi... Više...
Slika
Zašto med kristalizira?

Kristalizacija je prirodni proces svih vrsta meda u kojem prije ili kasnije ovisno o vrsti postaje čvrst/kruti. Nastaje kada se... Više...
Slika
Sunset Run 2023.

5. izdanje omiljene utrke "Sunset Run" održat će se 19.08.2023. na dravskoj promenadi u Osijeku, s početkom u 17h kod... Više...
Slika
Online dating-how to

First dates can be a minefield, especially if you've never met the person before. There are so many unwritten rules - from how... Više...
Slika
Prva pomoć-Kako izbaciti vodu iz uha

Voda koja je ostala u uhu zapravo se nalazi s vanjske strane bubnjića - pomiješala se s ušnim voskom i ostala iza njega,... Više...
Slika
Vitamin B12-za i protiv

Vitamin B12 igra ključnu ulogu u održavanju našeg cjelokupnog zdravlja. Iako možda nije vitamin o kojem se najviše govori,... Više...

Indeks tjelesne mase

Height

Weight



Nutrition Calorie Counter

Promo box

Baner
Baner
Baner
Home Novosti
Novosti
Zašto med kristalizira? PDF Ispis E-mail
Novosti
Nedjelja, 13 Kolovoz 2023 16:17

medKristalizacija je prirodni proces svih vrsta meda u kojem prije ili kasnije ovisno o vrsti postaje čvrst/kruti. Nastaje kada se prirodni šećeri u medu (glukoza i fruktoza) kristaliziraju i stvaraju sitne kristale. Med se smatra jednom od najprobavljivijih namirnica. Općenito, kad pitate kupce nema jedinstvenog odgovora vezanog oko njegove kristalizacije i pojašnjenja zašto se to događa. Mnogi još uvijek smatraju da je to rezultat hranjenja pčela medom, miješanja meda s industrijskim šećerom odnosno općenito prisustva industrijskog šećera.

 

-->
 
"Izlij vodu da komarci ne bodu" PDF Ispis E-mail
Novosti
Srijeda, 05 Srpanj 2023 11:16

komaracVećina ljudi problem komaraca prvenstveno gleda kroz njihovu ulogu napasnika (molestanta), no važno je istaknuti da su komarci i potencijalni prijenosnici zaraznih bolesti. Podizanjem svijesti o značaju prisutnosti različitih vrsta komaraca kao vektorima zaraznih bolesti na području vašega naselja edukacija je koja će bez nepotrebnog uznemiravanja ili širenja panike omogućiti najbolji način borbe protiv komaraca. (HZJZ.hr)

 

-->
 
Predavanje "Zdravstvene blagodati tjelovježbe" PDF Ispis E-mail
Novosti
Srijeda, 21 Lipanj 2023 07:21

sportPredavanje "Zdravstvene blagodati tjelovježbe u prevenciji mišićnih ozljeda" u organizaciji Udruge Medikus održat će dr. Olivija Holjac (HZZO), certificirana sportska voditeljica. Po prvi put Udruga Medikus organizira online-predavanje (webinar) kako bi bila dostupna većem broju posjetitelja, a u želji da prati moderne edukativne trendove. Online-predavanje bit će dostupno na Medikus Youtube linku, te verificirano bodovima za zdravstvene radnike od strane Hrvatske liječničke komore.

 

-->
 
Svjetski dan sigurnosti hrane PDF Ispis E-mail
Novosti
Četvrtak, 08 Lipanj 2023 16:50

foodSvjetski dan sigurnosti hrane obilježava se 7. lipnja u zemljama članicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO). Svjetska zdravstvena organizacija je naglasila kako sigurna hrana predstavlja jedan od najvažnijih čimbenika dobrog zdravlja dok je zdravstveno neispravna hrana uzrok mnogih bolesti i sličnih stanja kao što su poremećaj rasta i razvoja, nedostatak mikronutrijenata, nezarazne, zarazne i mentalne bolesti. Većina bolesti, koje se prenose hranom, mogu se spriječiti uz pravilno rukovanje hranom i edukacijom.

 

-->
 
Predavanje "Celijakija-obiteljska priča"- 22.05. PDF Ispis E-mail
Novosti
Četvrtak, 18 Svibanj 2023 00:00

celijakijaPozivamo vas na predavanje "Celijakija-obiteljska priča" koje će se održati 22.05. (pon) u 19h u dvorani k. Mala scena /MZ Medveščak/ u organizaciji Udruge Medikus. Povodom Međunarodnog dana svjesnosti o celijakiji gđa Ružica Lah, predsjednica Hrvatskog društva za celijakiju, će predstaviti obilježja ovog poremećaja, kao i prehrambene preporuke. Predavanje se boduje sukladno Pravilniku Hrvatskoj liječničkoj komori. Ulaz za zdravstvene radnike slobodan!


-->
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 57
Copyright © 2023 Medikus - Medicinski magazin. Sva prava pridržana.