Soja poput piletine |
![]() |
Gastro |
Autor Biologija.com.hr |
Srijeda, 17 Veljača 2010 18:10 |
Za započinjanje procesa, Hsieh koristi sojine proteine ekstrahirane iz sojina brašna. Soja potom prolazi kroz proces kuhanja, uz korišenje vode, topline i tlaka. U konačnici, gotova mješavina sastojaka prolazi kroz cilindar, kao što je vidljivo u video prikazu. Hsieh navodi kako je ova zamjena za piletinu različita od drugih zbog toga što se pri njenoj proizvodnji koristi viši postotak vlage, čak i do 75%. "Vlažnost je čimbenik koji našoj soji daje teksturu sličnu onoj kakvu nalazimo kod piletine." Inače, soja sadrži vrijedne hranjive tvari, od kojih neke pomažu u održanju zdravih kostiju te preveniranju raka prostate, dojke i debelog crijeva. Soja je i izvrstan izvor masnih kiselina, a ne sadrži kolesterol. Istraživanje je objavljeno u časopisima Journal of Food and Agricultural Chemistry, Journal of Food Science i Journal of the American Oil Chemists' Society. (Jelena Likić) Biologija.com.hr
Eureka Science News i YouTube |